2010. március 14., vasárnap

2009.12.19. Karácsony Zolival, Zsanival, Karesszal

igazából nem is karácsonyi kép, a gyerekek a Télapót várják, és az ajándékok reményében tisztogatják a lábbeliket.

Zoli fantasztikus akváriummal lepte meg a Mazsolákat, el voltak ragadtatva. Azóta is ők felelnek az etetésért (bár az igazsághoz tartozik, hogy az első halgeneráció elpusztult, valami titokzatos kórság következtében). Ebből adódott némi bonyodalom, először is, mert mind nagyon sajnáltuk őket, másodszor pedig, mert az "...és hová lettek..." kérdésre Ivi azt felelte, hogy Apa eltemette őket a kertben, Apa meg azt, hogy lehúztam a WC-n őket, hogy visszakerüljenek a tengerbe (tudom, ezek édesvizi halak, nem kell kekeckedni). Mert, aki látta a Némót, azt tudja, hogy minden lefolyó a tengerbe vezet.
A jelenlegi két aranyhalat Vulkánnak (a pirosat), és Goldinak (a sárgát) hívják, és ők elvileg elég nagyra nőnek majd (akár 36 cm-re, ha kerti tóban lennének), úgyhogy nem lehet kettőnél több egyszerre az akváriumban. De gyönyörűek, tényleg, majd teszek róluk is fel képet.



Zsaniék pedig kissé félre értelmezhették az ajándéklista jelentését, mert úgy tűnik, az egyszerűség kedvéért nem választottak a listáról, hanem megvettek mindent. A gyerekek persze tobzódtak, nem győzték bontani egyik csomagot a másik után.


Nincsenek megjegyzések: