2009. szeptember 6., vasárnap

Berchtesgaden

Berchtesgaden volt az első kisváros a közelben, kb. 5 perc autózásnyi távolságra. Ide jártunk vásárolni, és az egyik délelőtt megtekintettük a kastélyt, amit sajnos csak kívülről lehetett fényképezni. Bár a városka egyetlen igazi idegenforgalmi látványossága, a múzeum kizárólag tárlatvezetéssel látogatható, a tárlatvezetés pedig kizárólag német nyelven folyik... Rendkívül élveztem. Ivi sem sokat tudott tolmácsolni, mert az idegenvezető hölgy olyan helyi dialektusban beszélt, amit még ő sem nagyon értett. Szóval jól kitalálták.
A kastély egyébként gyönyörű, kívül is, belül is, a fene tudja már melyik főúri család használta, leginkább nyaralónak, bár lakott itt huzamosabb ideig néhány herceg is, meg egy régens. Megcsodálhattunk néhány fegyverszobát, külön vadászatra használatos fegyverekkel, illetve háborúban használatos fegyverekkel, de ami igazából érdekes volt, az a hatalmas konyha, meg étkezők, tanulószobák, és egyéb termek. Úgy rendezték be őket, hogy nagyon valós képet lehetett kapni arról, miféle élet folyt itt.

A kastély a város felől, illetve a pici belső udvar. Tartozik hozzá egy kis rózsakert is, de azt nem lehetett fényképezni.

Ivi kedvenc bagolyfejű oroszlánja a hűvös körfolyosón, a múzeum bejáratánál.




Nincsenek megjegyzések: